Gemballa GTR EVO-R: Porsche 911 Turbo met 818pk

De Gemballa GTR EVO-R is een extreme aerodynamische en prestatiekit voor de Porsche 911 Turbo. 818 pk, een gedurfde body met boutbevestiging en een lagere rijhoogte maken dit een van de gemeenste Porsche 911’s op de markt.

Dit is de eerste die we hebben gehoord van Gemballa sinds hun terugkeer naar de tuningplooi op de Autosalon van Genève 2017. Het was de Gemballa Avalanche die het bedrijf destijds aankondigde. Sindsdien hebben we niets meer vernomen en het is niet helemaal duidelijk of de fabriek erin slaagde om wat dan ook te leveren.

Degenen die Gemballa volgen zullen weten wat de legendarische status is in de stemwereld. Het bedrijf ontstond in de vroege jaren 1980 onder het toeziend oog van Uwe Gemballa. Tot zijn vroegtijdige dood in 2010 bood het bedrijf tuning-opties voor vrijwel elke Porsche, variërend van extreem tot relatief kalm.

Sinds 2010 worstelt het bedrijf. Na Uwe’s dood werd het gekocht door de enthousiaste Steffen Korbach die het bedrijf vooruit wilde helpen. Na een paar valse starts hoopt het bedrijf dat de GTR EVO-R veel aandacht trekt en, belangrijker nog, de orderboeken vult.

Het pakket voor de Gemballa GTR EVO-R omvat een voorste lip, canards, dorpels, motordekinzetstuk, vleugelprofiel en achterdiffusor, allemaal gemaakt van koolstofvezel. De blootgestelde stukken krijgen een matte of hoogglans afwerking. Fender-verlengstukken verbreden de carrosserie aan de voorzijde met 30 mm en 50 mm aan de achterkant.

De prestaties van de 3,8 liter 6-cilinder boxermotor zijn verhoogd. Het standaardmodel wordt geleverd met 540 pk, de technische expertise van Gemballa verhoogt dit cijfer naar een gezonde 818 pk met een maximaal koppel van 660 Nm tot 1.098 Nm. Als gevolg hiervan komt 100 km / h in slechts 2,38 seconden, 200 km / h in 7,5 seconden en topsnelheid is 370 km / h.

Prijzen en beschikbaarheid moeten nog worden aangekondigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *